فواید شگفت انگیز دمنوش بابونه

آن چه در این مقاله میخوانید

گل های زیبای بابونه که توسط مصریان، یونانیان و رومیان باستان به دلیل خواص آرامش بخش آن شناخته شده است، یکی از پرمصرف ترین دمنوش ها برای تسکین استرس و تنش های عصبی است. تاریخچه نوشیدن بابونه به عنوان جوشانده به قرن اول پس از میلاد برمی گردد. مصریان قدرت بابونه را به خورشید اختصاص دادند و آن را بالاتر از همه گیاهان دیگر می پرستیدند. آنها آن را به خدایان خود تقدیم کردند و از آن به عنوان یکی از مواد اصلی برای فرآیند مومیایی کردن استفاده می کردند.

اثرات آرامش بخش بابونه عمدتاً ناشی از اسانس ها و ترکیبات فلاونوئیدی آن است که توانایی آرام کردن سیستم عصبی و تسکین تنش های جسمی و روانی را دارد.

بابونه به بازیابی آرامش شما هنگام مواجه با تنش های عصبی کمک می کند. با این حال، فواید بسیار دیگری نیز دارد که عبارت اند از:

کاهش درد های قاعدگی

مطالعات نشان می دهد چای بابونه در کاهش درد های قاعدگی اثربخش است. به عنوان مثال، یک مطالعه در سال 2010 نشان داد که مصرف چای بابونه به مدت یک ماه می تواند درد ناشی از دردهای قاعدگی را کاهش دهد. زنان شرکت کننده در این مطالعه نیز اضطراب و ناراحتی کمتری را در ارتباط با درد قاعدگی گزارش کردند.

درمان دیابت و کاهش قند خون

برخی مطالعات نشان داده است که چای بابونه می تواند قند خون را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد. تحقیقات نشان نمی دهد که بابونه جایگزین مناسبی برای داروهای دیابت است، اما ممکن است مکمل مفیدی برای بیماران دیابتی باشد.

به طور مشابه، مطالعه‌ای در سال 2008 روی موش‌ها نشان داد که مصرف مداوم چای بابونه ممکن است از افزایش قند خون جلوگیری کند. این اثر خطر طولانی مدت عوارض دیابت را کاهش می دهد و نشان می دهد که بابونه می تواند دیابت را بهبود بخشد.

کاهش پوکی استخوان

پوکی استخوان کاهش تدریجی تراکم استخوان است و خطر شکستگی استخوان و حالت خمیده را افزایش می دهد. در حالی که هر کسی ممکن است به پوکی استخوان مبتلا شود، اما این بیماری در بین زنان یائسه به دلیل کاهش استروژن شایع‌تر است.

مطالعه ای در سال 2004 نشان داد که چای بابونه ممکن است اثرات ضد استروژنی داشته باشد. همچنین به افزایش تراکم استخوان کمک می کند.

کاهش التهاب

التهاب یک واکنش سیستم ایمنی برای مبارزه با عفونت است. چای بابونه حاوی ترکیبات شیمیایی است که می تواند التهاب را کاهش دهد.

پیشگیری از سرطان

برخی از مطالعات نشان می دهد که چای بابونه ممکن است سلول های سرطانی را هدف قرار دهد و یا حتی از رشد آن ها جلوگیری کند. با این حال، تحقیقات تاکنون قطعی نشده است و دانشمندان می گویند برای اثبات ادعاهای ضد سرطانی بابونه نیاز به تحقیقات بیشتری است.

کمک به اختلالات خواب

در مطالعه‌ای که روی موش‌ها انجام شد، عصاره بابونه به موش هایی که دچار اختلال خواب بودند کمک کرد تا به خواب بروند. بسیاری از محققان بر این باورند که چای بابونه ممکن است مانند یک بنزودیازپین عمل کند. بنزودیازپین ها داروهای تجویزی هستند که می توانند اضطراب را کاهش دهند و باعث بهبود خواب بیماران شوند.

درمان علائم سرماخوردگی

مطالعات نشان می دهد که استنشاق بخار حاوی عصاره بابونه می تواند برخی از علائم سرماخوردگی را تسکین دهد.

درمان بیماری های پوستی خفیف

بر اساس مطالعه ای استفاده مستقیم از عصاره بابونه بر روی زخم به بهبود آن میتواند کمک کند. پماد های حاوی عصاره بابونه که در بازار موجود اند به اگزما و بیماری‌های التهابی خفیف پوست کمک می کنند.

چه کسانی نباید از دمنوش بابونه استفاده کنند؟

گروه های زیر باید از مصرف بابونه اجتناب کنند، مگر اینکه پزشک توصیه دیگری داشته باشد.

افراد با سابقه آلرژی شدید، به ویژه به گرده ها: بابونه ممکن است به گرده گیاهان دیگر آلوده شده باشد، بنابراین می تواند باعث واکنش آلرژیک شود. افرادی که قبلاً واکنش آلرژیک، حتی خفیف، به محصولات بابونه داشته اند از مصرف بابونه حتما اجتناب کنند.

نوزادان و کودکان خردسال: چای بابونه، مشابه برخی محصولات طبیعی دیگر، ممکن است به هاگ های بوتولیسم آلوده باشد. بیشتر بزرگسالان می توانند با عفونت مبارزه کنند، اما نوزادان ممکن است نتوانند. بسیاری از پزشکان به نوزادان و کودکان خردسال توصیه می کنند از مصرف دمنوش ها و محصولات بابونه اجتناب کنند.

همچنین استفاده از بابونه به عنوان جایگزین برای درمان های پزشکی توصیه نمی شود و اگر از دارویی مصرف می کنید، از پزشک خود در مورد تداخلات احتمالی با دمنوش بابونه مشورت بگیرید.

دمنوش بابونه هزاران سال است که در طب سنتی استفاده می شود و اغلب نتایج دلگرم کننده ای داشته است. با این حال، در حال حاضر، میتواند به عنوان یک مکمل استفاده شود و جایگزین دارو های که پزشک تجویز می کند نمی باشد. می توانید روزانه یک تا دو فنجان دمنوش بابونه را میل نمایید و شاهد بهبود تدریجی سلامتیتان باشید.

اشتراک گذاری مقاله

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مقالات مشابه
نظرات کاربران

Privacy Preference Center