جینسینگ معجزه سلامتی

جینسینگ معجزه سلامتی

آن چه در این مقاله میخوانید

جینسینگ قرن هاست که در طب سنتی چینی استفاده می شود. انواع زیادی از این گیاه وجود دارد، اما محبوب ترین آنها جینسنگ آمریکایی (Panax quinquefolius) و جینسنگ آسیایی (Panax ginseng) است. جینسینگ آمریکایی و آسیایی از نظر غلظت ترکیبات فعال و اثرات آنها بر بدن متفاوت اند. بر اساس برخی تحقیقات، اعتقاد بر این است که جینسینگ آمریکایی به عنوان یک عامل آرامش بخش عمل می کند، در حالی که انواع آسیایی اثر نیروبخشی دارد.

در این مقاله به هفت مزیت جینسینگ می پردازیم.

کاهش دهنده التهاب

جینسینگ دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بی شماری است. مطالعات نشان می دهد که عصاره‌ جینسینگ دارای ترکیبات جین‌سنوزید است که می‌توانند التهاب را مهار کرده و آسیب اکسیداتیو به سلول‌ها را کاهش دهند. مطالعه ای بر روی 12 مرد نشان داد که مکمل‌های کوتاه‌مدت با عصاره جینسنگ آمریکایی آسیب عضلانی ناشی از ورزش را کاهش داده و نشانگرهای التهاب را در مقایسه با دارونما کاهش می‌دهد.

مطالعه ای دیگر در سال 2014 بر روی 71 زن یائسه که روزانه 3 گرم جینسینگ قرمز به مدت 12 هفته مصرف کردند، انجام شد. که نتایج نشان داد جینسینگ قرمز می تواند با افزایش فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی به کاهش استرس اکسیداتیو کمک کند.

بهبود عملکرد مغز

جینسینگ می تواند به بهبود عملکردهای مغز مانند حافظه، رفتار و خلق و خوی شما کمک کند. مطالعات نشان می دهد اجزای موجود در جینسینگ، مانند جین‌سنوزیدها، می‌توانند از مغز در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت کنند. جینسینگ همچنین می تواند به کاهش استرس کمک کند و برای افسردگی و اضطراب نیز موثر باشد.

علاوه بر این، مطالعات نشان می دهد جینسینگ اثر مثبتی بر عملکرد مغز در سالمندان مبتلا به بیماری آلزایمر دارد.

بهبود عملکرد جنسی در مردان

برخی تحقیقات نشان می دهد که جینسینگ می تواند جایگزین مناسبی برای درمان اختلال نعوظ باشد و عملکرد جنسی در مردان را بهبود بخشد.

تقویت سیستم ایمنی

طبق یک بررسی، جینسینگ دارای خواص ضد باکتری، ضد قارچی و ضد ویروسی قوی است و می تواند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند. بر اساس مطالعه روی 100 نفر نشان داد که مصرف 2 گرم جینسینگ قرمز کره ای در روز به مدت 8 هفته به طور قابل توجهی سطح سلول های ایمنی را در مقایسه با دارونما افزایش می دهد.

اثرات ضد سرطان

جینسینگ ممکن است در کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها مفید باشد. جین سنوزیدهای موجود در این گیاه به کاهش التهاب و حافظت آنتی اکسیدانی کمک می کنند. مطالعات نشان می دهد افرادی که جینسینگ مصرف می کنند ممکن است 16 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان باشند.

جینسینگ همچنین ممکن است به بهبود سلامت افرادی که تحت شیمی درمانی اند کمک کند و عوارض جانبی را کاهش دهد و اثر برخی از درمان های سرطان را افزایش دهد.

افزایش سطح انرژی

جینسینگ می تواند به کاهش خستگی و افزایش سطح انرژی کمک کند. بررسی بیش از 155 مقاله نشان می دهد که مکمل‌های جینسینگ نه تنها ممکن است به کاهش خستگی کمک کند، بلکه می‌توانند عملکرد فیزیکی را نیز افزایش دهند.

کنترل قندخون

جینسینگ در کنترل سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت مفید است. مطالعات نشان می دهد که جینسینگ آمریکایی و آسیایی عملکرد سلول های پانکراس را بهبود می بخشد، تولید انسولین را افزایش می دهد و جذب قند خون در بافت ها را افزایش می دهد.

مطالعه ای دیگر نشان داد که مصرف 3 گرم جینسینگ آمریکایی در روز به طور قابل توجهی باعث کاهش سطح قند خون ناشتا و بهبود هموگلوبین، در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شد.

روش های مصرف جینسینگ

ریشه جینسینگ را می توانید به روش های مختلفی مصرف کنید. می توانید آن را به صورت خام مصرف کنید یا آن را کمی بخارپز کنید تا نرم شود. همچنین می توانید آن را در آب دم کرد و دمنوش تهیه کنید. برای این کار کافی است آب داغ را به جینسینگ تازه برش داده شده اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه دم بکشد.

اینکه چه مقدار باید مصرف کنید بستگی به خودتان دارد. به طور کلی، دوزهای روزانه 1-2 گرم ریشه جینسینگ خام یا 200-400 میلی گرم عصاره پیشنهاد می شود. بهتر است با دوزهای کمتر شروع کنید و به مرور زمان افزایش دهید. بهتر است عصاره جینسینگ را قبل از غذا مصرف کنید تا جذب آن را افزایش داده و از فواید آن به طور کامل بهره مند شوید.

عوارض جانبی احتمالی

طبق تحقیقات، به نظر می رسد جینسینگ بی خطر است و هیچ گونه عوارض جانبی جدی ایجاد نمی کند. با این حال، افرادی که از داروهای دیابت استفاده می کنند باید هنگام استفاده از جینسینگ سطح قند خون خود را به دقت کنترل کنند.

توجه داشته باشید که جینسینگ برای کودکان یا افرادی که باردار یا شیرده هستند توصیه نمی شود.

اگر به فکر سلامتیتان هستند، دمنوش جینسینگ میتواند یک پیشنهاد عالی برای شما باشد.

اشتراک گذاری مقاله

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

مقالات مشابه
نظرات کاربران

Privacy Preference Center